Monday, September 10, 2012

2013 Püreli Dalyan Köfte Tarifi

Oktay Usta Yemek Tarifleri denenmiş ve fotoğraflanmış binlerce yemek tarifi.




































Püreli Dalyan Köfte

MALZEMELER

750 gr Orta Yagli Kiyma

3 Adet Yumurta

2 Çay Kasigi Karabiber

2 Çay Kasigi Köfte Bahari

1/2 Çay Bardagi Hardal

2 Adet Havuç

2 Adet Patates

1 Demet Maydanoz

2 Dilim Bayat Ekmek Içi

1 Adet Sogan

1 Çay Bardagi Konserve Bezelye

Tuz

Çok Az Sivi Yag

YAPILIŞI

Bir kabin içine kiymayi,ince ince dogranmis maydanozu,rendelenmis

sogani,ekmek içini,yumurtalari,tuzu,karabiberi ve köfte baharini

koyalim.Bütün malzemeleri özlesene dek yoguralim.

Kare seklindeki bir firin tepsisinin içine alüminyum folyoyu

yayalim.Alüminyum folyonun üzerini çok az sivi yag ile yaglayalim.Üzerine

özlesene dek yogurdugumuz kiymayi elimizle bastirarak yayalim.Bu arada

su dolu bir tencerenin içinde patatesleri ve havuçlari yumusayana dek

haslayalim.Patateslerin kabuklarini soyalim ve rendeleyelim.Bir kabin içine

rendelenmis patatesleri,tuzu ve karabiberi koyarak yoguralim.Havuçlari

tavla zari iriliginde dograyarak konserve bezelyelerle karistiralim.Tepsinin

içine koydugumuz kiymanin üzerine hardali sürelim.

Hardalin üzerine de patates püresini yayalim.Bezelye ve havuç karisimini

köfte harcinin üzerine döseyelim.

Alüminyum folyoyu kenarlarindan tutarak yuvarlayalim.Köfteyi orta isili

firinda pisirelim.Alüminyum folyoyu köftenin üzerinden çikartalim.Köfteyi

dilimledikten sonra servis yapalim.

No comments:

Post a Comment