Temmuz 17, 2012
Malzemeler :
1 adet kakaolu pasta keki
Kreması için:
4 su b. süt
1 su b. toz şeker
2 çorba k. un
1 çorba k. nişasta
2 çorba k. irmik
damla sakızı
1 yumurta sarısı
Üzeri için:
kivi
Süslemek için:
1 poşet toz şanti
1 çay b. süt
Hazırlanışı :Kreması için tencereye 4 su bardağı sütü alın.Sütün üzerine 1 su bardağı toz şeker,2 çorba kaşığı söke unu,1 çorba kaşığı nişasta,2 çorba kaşığı irmiği ilave edin.Üzerine damla sakızı paçaları ve 1 adet yumurtanın sarısını ilave edin.Sürekli karıştırarak kremayı pişirin.1 adet kakaolu pasta kekinin 1.katını 1 parmak genişliğinde kesin.Yuvarlak bir cam kabı streç flim ile kaplayın.Kabın içine arrtı şeklinde karşılıklı pandispanya hamurunu yerleştirin.Üzerine kremayı dökün.Kremanın üzerine kakaolu pastanın diğerini kabın büyüklüğünde yerleştirin.Pastayı soğumaya bırakın.Pastayı soğuduktan sonra 1 gece buzdolabında bekletin.Pastayı süslemek için 1 poşet toz şanti ile 1 çay bardağı sütü çırpın.Pastayı soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirin.Kenarlarını şanti ile süsleyin.Kivi dilimeleri ilave edip servis edin.
Filed under: Hamur İşleri,Kekler - Pastalar
No comments:
Post a Comment