Friday, August 10, 2012

Humus Tarifi (Suriye Mutfağı)






Genelde Türk mutfağına ait pratik yemekler üzerine tarifler paylaştığımız sitemizde ara sıra sizlerle farklı mutfaklara ait tatlar paylaşmak istiyorum. Bunlardan biri Humus. Humus Suriye mutfağına ait farklı bir lezzet. Şimdi gelelim Humus tarfine:




Nohutu haşlayalım ve kabuklarını soyalım.

Ardından nohutları el blendırı ile ezerek püre haline getirelim.

Sarımsakları da soyduktan sonra iyice ezelim.

Tahinimizi, ezilmiş sarımsakları, limon suyunu, tuzu, nohut püresine ekleyip güzelce karıştıralım.

Malzemeler iyice karıştıktan sonra geniş bir kaba aldığımız karışımımızın üstüne kırmızı biberi, kimyonu ve karabiberi serpiştirin.

En son olarak zeytinyağını tüm malzemelerin üzerinde gezdirelim. Servis etmeden önce isterseniz nane dallarıyla süsleyiniz.

Humus servise hazır, afiyet olsun.





Malzemeler: (4 kişilik, 10 dakika)




  • 1 su bardağı haşlanmış nohut





  • 1 çay bardağı tahin





  • 1 çay bardağı zeytinyağı





  • 1 çay kaşığı kimyon





  • 2 diş sarımsak





  • yarım limonun suyu





  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber





  • 3-4 dal taze nane






No comments:

Post a Comment