Wednesday, August 15, 2012

Şekerpare














1 Yumurta






125gr. Yumuşak margarin






Yarım su bardağı pudra şekeri






1 Su bardağından 2 parmak eksik irmik






Aldığı kadar un






1 Kabartma tozu, 1 vanilya






Şerbeti için:






2 Su bardağı şeker






2 Su bardağı su






Çeyrek limonun suyu






Yapılışı: Margarin, pudra şekeri, yumurta karıştırılır. Un, irmik, vanilya, kabarma tozu eklenir. Ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur yoğrulur. Hamurdan küçük parçalar koparılır, yuvarlak şekiller verilir. Yağlanmış tepsiye dizilip üzerlerine fıstık batırılır. Hazırlanan şekerpare fırında pişirilir. Şerbet malzemeleri tencere alınır, kaynatılır. Soğuk tatlının üzerine sıcak şerbet dökülür. Tatlı 1 gece dinlendirildikten sonra servis yapılır.



No comments:

Post a Comment